Uutiset 2017
Rally-toko 26.11.2017 Loimaa
Mango (B. Mango):
ALO hyv, 87 pistettä
- tuomari Anna Klingenberg, ohjaaja Arja Suomi

Koirakko debytoi menestyksekkäästi uudessa lajissa!
Onnin kuulumiset 10/2017
Onnin (B. Pineapple) furunkuloosia hoidettiin koko kevät monin eri tavoin, mutta yrityksistä huolimatta vaivaa ei saatu aisoihin. Kotikonstit eivät tepsineet eikä eläinlääkärikäynneistä ollut mainittavaa hyötyä, sillä tavalliset rutiininomaiset hoidot eivät tuottaneet tulosta. Nykyään ei herkästi kirjoiteta ihovaivoihin antibioottireseptiä, mutta lopulta Onnille määrättiin pidempi kuuri, joka tehosi takatassujen sekä vasemman etutassun lievempiin furunkuloosipatteihin. Oikea etutassu oli kuitenkin edelleen ikävän näköinen - kaikki varvasvälit olivat turvonneet, punoittavat, karvattomat ja rakkulaiset. Ulkona Onni kulki suojakengissä, jotta tassut eivät olisi jatkuvasti märät ja sisällä oli käytössä kauluri, jottei koira nuolisi kipeitä tassujaan.

Varasimme ajan ihotautispesialistilta, joka tutki Onnin huolellisesti ja otti erilaisia näytteitä. Onnilla todettiin myös valeanturamuodostusta, joka altistaa furunkuloosille. Lähdimme vastaanotolta uusien hoito-ohjeiden ja lääkkeiden kera, valeanturamuodostuksen vuoksi Onni määrättiin myös pudottamaan painoa (vaikka koira onkin varsin sopusuhtainen).

Iho-ongelmat ovat tunnetusti aikaa vieviä sekä työläitä hoitaa ja tämän allekirjoitamme täysin. Jääkaapin oveen laitettiin lista hoitotoimenpiteistä ja lääkityksistä, jottei mitään unohtuisi.

Uudet lääkkeet ja hoitotoimenpiteet ovat iloksemme tehonneet ja Onnin tassujen kunto on selkeästi parantunut. Toivottavasti paranemisprosessi etenee jatkossakin suotuisasti. Myös koiran painoa on saatu pudotettua. Kontrollikäyntien myötä hoito- ja lääkitysohjeita on muutettu/harvennettu. Ihotautispesialistin mukaan on kuitenkin todennäköistä, että Onni joutuu koko loppuelämänsä syömään lääkkeitä ja tämä tarkoittaa, ettei näyttelyihin ja kokeisiin enää ole asiaa.
Merenneito-pentue 10 vuotta
Paljon onnea syntymäpäivän johdosta 05.09.2017!Elsa 12.07.2001 - 21.08.2017
Tänään jätimme jäähyväiset lempeälle koiravanhuksellemme Elsalle (B. One And Only), jonka saimme pitää luonamme yli 16 vuotta. Elsa oli viimeinen alkuperäisestä nelikostamme, johon kuuluivat myös velipuoli Eetu, äiti Frida ja äidinäiti Alma. Nyt nuo meille niin rakkaat ja tärkeät nelijalkaiset ystävämme ovat jälleen kaikki yhdessä.

Elsa oli itsenäinen narttu, jolla oli vahva oma tahto, jonka koira tarvittaessa myös osoitti. Samalla Elsa oli leppoisa ja mukava kumppani sekä monipuolinen harrastuskaveri. Perheen nuoremmat koirat mummo piti tiukassa kurissa ja järjestyksessä. Vieraisiin koiriin ja ihmisiin Elsa suhtautui aina ystävällisesti.

Elsalla oli pitkä ja onnellinen elämä. Sievä narttu menestyi useissa harrastuslajeissa saavuttaen hienoja tuloksia ja monia valionarvoja. Olimme ylpeitä ja kiitollisia upeasta koirastamme.

Nuorekas Elsa oli aina hyvin terve ja kävi eläinlääkärissä pääasiassa rokotuksilla. Alkukeväästä koiramummolla todettiin munuaisten vajaatoiminta, jota hoidettiin ruokavaliolla. Kun Elsan kunto alkoi hiljalleen hiipua, oli tullut aika tehdä viimeinen palvelus ja päästää vanhus lepoon. Meillä on Elsaa niin kovin ikävä.

Kiitos rakas Elsa kaikista yhteisistä vuosista, jotka saimme jakaa kanssasi. Elät tuhansissa muistoissa, joita aina kannamme mukanamme. Jonakin päivänä tapaamme jälleen.
Tarmo 2 vuotta
Koiraperheemme kuopus Tarmo (Do Day's Neville) viettää syntymäpäiväänsä 21.08.2017. Surullisen päivän vuoksi juhlimme Tarmoa myöhemmin.Lintu-pentue 9 vuotta
Onnittelut pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 21.08.2017!MEJÄ 19.08.2017 Karasjok, Norja
Sylvi (B. Kiwi):
Blodsporprøve 1. palkinto => NO JVA => POHJ JVA
- tuomari Ørjan Andersen, ohjaaja Anne Rannikko

Valtavasti onnea Annelle ja Sylville erinomaisesta suorituksesta, aivan upeaa saada tällaisia uutisia! Sylvi on kennelimme viides Norjan jälkivalio. Jatkossa Anne saa merkitä koiransa nimen eteen tittelit FI&SE&NO&POHJ JVA!
Elsa 16 vuotta
Rakas koiramummomme Elsa (B. One And Only) täyttää kunnioitettavat 16 vuotta 12.07.2017! Sydämelliset onnittelut ihanalle vanhuksellemme!

Elsa on voinut hyvin maaliskuussa todetusta munuaissairaudesta huolimatta - toki seuraamme tarkkaan koiran kuntoa. Vanhus nukkuu paljon ja kuulo sekä näkö ovat heikentyneet, mutta hajuaisti toimii erinomaisesti ja pää on edelleen terävä kuin partaveitsi. Ulkoilulenkit ovat lyhentyneet ja hidastuneet, sillä vanhus tutkii ja haistelee tarkasti jokaisen matkan varrella olevan ruohotupsun. Kotipihalla Elsa pistää välillä juoksuksi ja tekee omia pikku tutkimusretkiään. Ruokailuhetkien lähestyessä mummo odottaa innokkaasti omaa annostaan, joka katoaa nopeasti parempiin suihin.

Etenemme koiravanhuksen voinnin mukaan päivä kerrallaan.
MEJÄ 05.06.2017 Sunnansjö, Ruotsi
Sylvi (B. Kiwi):
Viltspårprov ÖKL 1 => SE JVA
- tuomari Håkan Stenman, ohjaaja Anne Rannikko

Anne ja Sylvi saivat nauttia ruotsalaisesta vieraanvaraisuudesta, kun isäntänä toiminut SSRK Dalarna oli järjestänyt koirakkoa varten oman kokeen. Sylvi työskenteli hienosti riistarikkaassa maastossa ja kokeen päätyttyä koirasta oli leivottu kennelimme viides Ruotsin jälkivalio! Paljon onnea ylpeiltä kasvattajilta!
Elsan kuulumiset 3/2017
Elsa-vanhuksemme (B. One And Only) sairastui virtsatietulehdukseen, joka vaati parantuakseen kaksi antibioottikuuria. Kontrollikäynnin yhteydessä otetuissa verinäytteissä Elsalla todettiin kohonneet munuaisarvot ja diagnoosina oli munuaisten vajaatoiminta. Munuaisten ultraäänitutkimus oli normaali ja virtsanäyte puhdas lukuun ottamatta alhaista ominaispainoa.

Munuaisten vajaatoiminta on vakava sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa. Oireet voivat olla vähäisiä, jolloin ne helposti jäävät huomaamatta. Siinä vaiheessa, kun munuaisarvot ovat jo koholla, on munuaisten toimintakyvystä menetetty n. 75 %. Vähäproteiininen ruokavalio keventää heikentyneiden munuaisten työtaakkaa, lisäksi koiralla täytyy olla vapaasti saatavilla vettä ja pissalle pitää päästä riittävän usein.

Elsa on jo hyvin iäkäs ja tiedämme, että ilman tätä sairauttakin ei yhteistä aikaa ole enää paljon jäljellä. Seuraamme tarkkaan mummon vointia niin kotona kuin kontrollikäynneillä eläinlääkärissä. Tällä hetkellä tilanne on hyvä, sillä Elsa syö innokkaasti uutta vähäproteiinista erikoisruokaansa, ulkoilee iloisena toisten koiriemme kanssa sekä juo ja pissaa normaalisti.
Onnin kuulumiset 3/2017
Onnin (B. Pineapple) tassuihin puhkesi sitkeä furunkuloosi, joka ei erilaisista hoidoista huolimatta tunnu menevän ohi. Kylmät ja kosteat säät eivät tilannetta paranna. Onni on tietääksemme kasvateistamme ainoa, jolla on riesanaan tämä ikävä ja hankalasti hoidettava sairaus.

Tarkoitus oli kesällä jatkaa Onnin kanssa vepeilyä, mutta nyt harrastuksen jatkuminen on epävarmaa.
Juusto-pentue 12 vuotta
Lämpimät onnittelut syntymäpäivän johdosta 17.03.2017!Mauste-pentue 11 vuotta
Iloiset syntymäpäiväonnittelut pentuesisaruksille 16.03.2017!Onni 6 vuotta
Paljon onnea vauhdikkaalle ja iloiselle Onni-pojallemme (B. Pineapple) syntymäpäivän johdosta 06.03.2017! Mukavaa juhlapäivää myös Onnin pentuesisaruksille!Tarmon kuulumiset 2/2017
Tarmon (Do Day's Neville) kärsivällisellä ja huolellisella hoidolla EPI:n (haiman vajaatoiminta) aiheuttamat suolisto-ongelmat ovat korjautuneet ja koiran vointi on kohentunut. Erikoisruuan sijaan Tarmo syö nykyään normaalia muonaa kahdesti päivässä entsyymivalmisteilla ja vitamiineilla höystettynä. Jätökset ovat olleet hyvät ja kiinteät, turkki on vahvistunut ja korvissa ilmenneet kummalliset iho-oireet ovat hävinneet. Myös verinäytekontrollin tulos kertoo positiivisesta suuntauksesta. - Olemme iloisia nykytilanteesta ja toivomme Tarmon pysyvän jatkossakin oireettomana.

Aika näyttää, onko sairaudella pitkäaikaisvaikutuksia Tarmon elämään ja tulevaisuuteen.
Kansainvälinen näyttely 22.01.2017 Turku
Sylvi (B. Kiwi):
KÄY/EH
- tuomari Richard Bott, Iso-Britannia

Lovely head and expression. Good neck. Well made front. Good forechest. Well sprung ribs. Topline a little soft. Quarters ok. Lovely tail action. Moved ok. Carrying a little too much weight.

Alkuun