Uutiset 2012
Eetu 10 vuotta
Lämpimät onnittelut ihanalle Eetullemme (B. Rumba) syntymäpäivän johdosta 28.11.2012! Charmikkaasti harmaantunut herrasmies on iloinen ja pirteä ja nauttii elämästään. Paljon onnea myös Eetun pentuesisaruksille!Frida 12.07.1997 - 08.11.2012
Yli 15 vuotta sitten olimme läsnä, kun Frida (B. Lucky Coin) tuli maailmaan ensimmäisen pentueemme esikoisena. Tänään ympyrä sulkeutui, kun saatoimme harmaakuonoisen vanhuksemme lempeästi rajan yli ansaitsemaansa lepoon. Alma-äiti ja kaikki sisarukset olivat Fridaa vastassa rajan toisella puolella.

Frida eli pitkän, hyvän ja terveen elämän. Kaunis koira menestyi näyttelyjen lisäksi eri harrastuslajeissa saavuttaen hienoja tuloksia ja monia valionarvoja. Ulkomaille suuntautuneilta koe- ja näyttelymatkoilta palasimme joka kerta mukanamme titteli, jota olimme Fridalle lähteneet hakemaan. Olimme ylpeitä upeasta koirastamme.

Kiltti ja hyväntahtoinen Frida suhtautui aina ystävällisesti toisiin koiriin ja ihmisiin. Vaatimaton Frida ei koskaan tehnyt itsestään numeroa, mutta omalla hiljaisella ja lempeällä olemuksellaan koira voitti kaikkien kiintymyksen. Viimeiset vuotensa Frida toimi koiralaumamme itseoikeutettuna johtajana, jota muut kunnioittivat ja arvostivat.

Tiesimme, että yhteinen aikamme oli kulumassa loppuun ja elimme Fridan kanssa päivän kerrallaan. Syksyn aikana Fridan kunto rupesi hiljalleen hiipumaan, joten oli tullut aika tehdä raskas päätös ja antaa väsyneen vanhuksen mennä.

Kiitos Frida näistä yhteisistä vuosista, jotka saimme jakaa kanssasi. Elät sydämissämme ja jälkeläisissäsi. Jonakin päivänä tapaamme jälleen.
Kansainvälinen näyttely 21.10.2012 Turku
Sylvi (B. Kiwi):
NUO/ERI-3
- tuomari Iren Naarits, Viro

Mango (B. Mango):
NUO/EH
- tuomari Iren Naarits, Viro

Sylvi: Feminine head, slightly long, good neck, correct topline. Good angulation front and rear, still mature in chest. Nice body for age, balanced movement, could have more drive. Bit narrow seen from rear. Nice temperament.
TOKO 20.10.2012 Kirkkonummi
Onni (B. Pineapple):
ALO 1, 185 pistettä => kilpailuoikeus AVO-luokkaan, KP, 3. sija
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni korkkasi tänään tottelevaisuuskokeen alokasluokan ja selvisi tehtävistä mukavasti saaden hyvän ykköstuloksen. Seuraamisessa oli toivomisen varaa, joten jatkossa keskitymme tämän asian parantamiseen samalla kun jatkamme ylempien luokkien liikkeiden opettelua.
Noutajien erikoisnäyttely 20.10.2012 Hyvinkää
Nesta (B. Pomelo):
NUO/EH
- tuomari Tina Herman, Slovenia

Nekku (B. Carambola):
NUO/EH
- tuomari Josette Germain, Ranska

Nesta: Good type. Tall dog. Correct head. Neck could be better. Front could be better angulated. Lacking chest and forechest. Could be stronger over hips and shorter in loin. Well angulated behind. Tailset a bit low, carried high on the movement. Open coat. Nice temperament.

Nekku: Good type of bitch. Handler has to learn, how to show her dog. It is difficult to judge this bitch properly. She is a little bit too straight in front. Quarters are ok. Has a very good coat.
Mölli-toko 29.09.2012 Vantaa
Onni (B. Pineapple):
ALO 1, 174 pistettä, 3. sija
- tuomari Juha Korri, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Maksullinen harjoitus mölli-tokon muodossa onnistui hienosti ja ohjaaja oli iloinen ja tyytyväinen koiran erinomaiseen työskentelyyn. Myös kanssakilpailijat kehuivat Onnin suoritusta. Häiriöitä ei puuttunut, sillä samassa paikassa järjestettiin match show ja kehän yläpuolella huristelivat viereisen kentän pienoislennokit. Mölli-tokoon osallistui 18 koiraa, joista Onni sijoittui kolmanneksi, eroa voittajaan oli vain 7 pistettä. Kotiin tuomisina meillä oli iso kassillinen palkintoja, mm. ruusuke, lelu, makupaloja, keksejä sekä lahjakortti Riitta Jantunen-Korrin/Pekka Korrin yksityiskoulutukseen. Järjestäjät olivat todella nähneet vaivaa tapahtuman eteen!
Mölli-toko 22.09.2012 Vantaa
Onni (B. Pineapple):
ALO 2, 159,5 pistettä
- tuomari Niina Miettinen, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Kävimme Onnin kanssa epävirallisessa mölli-tokossa tarkistamassa tämänhetkisen osaamistasomme, samalla saimme erinomaista harjoitusta tulevaa koestarttia varten. Uusi ympäristö, vieraat ihmiset ja toiset koirat eivät häirinneet Onnia, joka otti hyvin kontaktia ja suoritti iloisesti tehtävät palkkanaan vain ohjaajan kehut. Liikkeestä maahanmenossa takapuolen kutiaminen aiheutti koiran istahtamisen kesken osion ja estehyppy epäonnistui Onnin jäädessä ihmettelemään maassa olevia hyppyesteen lautoja. Koiran osaaminen on varsin mukavalla mallilla, vaikka hienosäätöä vielä tarvitaankin. Tässä mölli-tokossa ei jaettu palkintoja eikä laitettu koiria paremmuusjärjestykseen.
VEPE 16.09.2012 Inkoo, Raasepori
Eetu (B. Rumba):
AVO 1, 94 pistettä, 1. sija
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Lempi (B. Sparrow):
AVO 0, 58 pistettä
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Heidi Langheid

Puuskittainen sivutuuli vaikeutti suorituksia aiheuttaen monille koirille reiluja maalilinjojen ohituksia. Eetu selviytyi tehtävistä hienosti saavuttaen luokkansa ainoana 1-tuloksen ja saaden myös kokeen parhaimmat pisteet. Vientiosiossa ohjaaja uskalsi tuskin hengittää, mutta koira toimi tällä kertaa mallikkaasti ja kaikki sujui hyvin. Koekausi on nyt vepen osalta päättynyt, ensi vuonna taas jatketaan.
VEPE 15.09.2012 Helsinki
Eetu (B. Rumba):
AVO 3, 74 pistettä, 2. sija
- tuomari Jan Simolin, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Eetu ei ollut moksiskaan reippaasta aallokosta tai radan vieressä tapahtuneista veneiden nostoista. Valitettavasti vienti ei tänään kiinnostanut ja ohjaajan yrityksistä huolimatta Eetu jäi vain pyörimään rantaveteen.
Merenneito-pentue 5 vuotta
Onnittelut 05.09.2012 syntymäpäiväänsä juhlivalle Ruskalle!VEPE 26.08.2012 Salo
Eetu (B. Rumba):
AVO 3, 72 pistettä, 2. sija
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Toisella lähetyksellä Eetu lähti viemään pelastusliiviä veneelle, mutta pari metriä ennen venettä koira kääntyi takaisin kohti rantaa eikä enää kuunnellut ohjaajan käskyjä. Harmitti!
VEPE 25.08.2012 Salo
Eetu (B. Rumba):
AVO 1, 96 pistettä, 3. sija
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Eetu starttasi ensimmäistä kertaa avo-luokassa ja ohjaajan iloksi koira suoriutui hyvin kaikista osioista. Eniten jännitystä aiheutti vienti, jota on vaihtelevalla menestyksellä treenattu koko kesä. Tänään vienti kuitenkin onnistui.
VEPE 25.08.2012 Haukipudas
Sara (B. Coriander):
SOVE 1, 99 pistettä => kilpailuoikeus ALO-luokkaan
- tuomari Jyrki Heino, ohjaaja Riitta Heikkinen

Sara ja Riitta korkkasivat taas uuden lajin upealla tuloksella, kyllä te olette taitavia ja ahkeria! Isot onnittelut ylpeältä kasvattajalta!
VEPE 25.08.2012 Inkoo, Raasepori
Lempi (B. Sparrow):
AVO 2, 82 pistettä
- tuomari Pasi Dunderfelt, ohjaaja Heidi LangheidLintu-pentue 4 vuotta
Iloiset onnittelut 21.08.2012 olevan syntymäpäivän johdosta Ainolle, Hansulle, Lempille ja Martalle!Kaikkien rotujen näyttely 18.08.2012 Kouvola
Onni (B. Pineapple):
JUN/EH-4
- tuomari Zafra Sirik, Israel

Good size, masculine. Nice head, type and expression. Good front, nice chest. Moderate hindquarters. Tends to move very close behind. Nice temperament.

Mukava näyttely ja kehä pyöri sujuvasti ripeän tuomarin sekä asiansa osaavien kehätoimitsijoiden ansiosta.
Kaikkien rotujen näyttely 11.08.2012 Raisio
Sylvi (B. Kiwi):
JUN/ERI-2
- tuomari Zlatko Kraljic, Kroatia

Female with good bones. Good shaped head. Correct ears. Good topline. Correct tail. Well moving. Dog's feet under the body too much.
VAHI 05.08.2012 Liminka
Sara (B. Coriander):
VAHI 1
- tuomari Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Mikko Mathlin

Onnittelut jälleen kerran Saralle hienosta työskentelystä!
NOU 04.08.2012 Vehmaa
Onni (B. Pineapple):
NOU 1
- tuomari Risto Aaltonen, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni suoritti ensiyrittämällä hyväksytysti noutajien taipumuskokeen hienon arvostelun kera! Ohjaaja oli iloinen ja ylpeä, mieltä lämmittivät myös kanssakisaajien sekä koetta seuranneiden katsojien kommentit koiran helposta ja vaivattomasta työskentelystä. Nyt meillä on vahva pohja, josta on hyvä jatkaa treenaamista kohti metsästyskokeen alokasluokkaa.
Uuno 17.03.2005 - 31.07.2012
Saimme murheellisen viestin vain 7-vuotiaan Uunon (B. Gorgonzola) poismenosta. Vielä muutama päivä sitten kaikki oli ollut kunnossa ja koira oli juossut iloisena lenkillä. Tänään eläinlääkärissä todettiin Uunon keuhkojen olevan täynnä kasvaimia eikä mitään ollut tehtävissä. Lämmin osanottomme Heidille, joka piti Uunosta hyvää huolta loppuun asti.Kansainvälinen näyttely 29.08.2012 Pori
Mango (B. Mango):
JUN/EH-4
- tuomari Marja Kosonen

Hyvänkokoinen, hieman matalaraajaiselta vaikuttava juniori. Hyvä pää, oikea purenta. Hyvä vahva runko. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hieman ahtaasti edestä ja takaa. Erinomainen luonne.
NOU 21.07.2012 Laihia
Nesta (B. Pomelo):
NOU 1
- tuomari Ossi Kähärä, ohjaaja Liina Juopperi

Paljon onnea hienosta suorituksesta sekä koiralle että ohjaajalle, jotka molemmat olivat ensimmäistä kertaa taipumuskokeessa!
VAHI 21.07.2012 Muhos
Sara (B. Coriander):
VAHI 0
- tuomari Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Mikko Mathlin

Tänään riistajäljet veivät Saran huomion eikä tulosta saatu.
Kaikkien rotujen näyttely 21.07.2012 Mäntsälä
Onni (B. Pineapple):
JUN/EH-2
- tuomari Kresten Scheel, Tanska

1 year 4 months with good body portion. Very masculine. Little bit course in head. Chin could be more clean. Moderate lenght of neck. Good topline. Tailset could be a little bit higher. Shoulder a bit forward placed and straight. Would prefer more angulation in behind. Quite nice coat. Little bit too much loose skin in neck. Moves a bit restricted and short stepped. A little bit too short in tail.

Mielenkiintoinen arvostelu - tuomari ei löytänyt kivannäköisestä Onnista juuri mitään hyvää sanottavaa, puutteita ja vikoja sitten sitäkin enemmän. Rotumääritelmän mukainen kintereisiin ulottuva häntäkin oli liian lyhyt...

Onni on ilmoitettu vielä yhteen näyttelyyn, sitten pidämme tauon ja keskitymme muihin harrastuksiin.
Ryhmänäyttely 14.07.2012 Lammi
Onni (B. Pineapple):
JUN/EH
- tuomari Jelena Kruus, Viro

Very good type, 1 year 4 months old male. Correct bones, nice head with lovely expression. Very good ears, correct eyes. Enough lenght of muzzle, neck could be a little bit longer. Typical topline, sloping in croup and a little bit short in croup. Tail set could be better. Correct ribcage. Angulation in rear could be better. Could move with a longer step and drive.

Pienessä kehässä esittäjä ei onnistunut juoksuttamaan koiraa riittävän vauhdikkaasti, joten tämä asia vaatii lisätreeniä.
Frida 15 vuotta ja Elsa 11 vuotta
Paljon onnea ihanalle koiravanhuksellemme Fridalle (B. Lucky Coin) sekä pirteälle tyttärelleen Elsalle (B. One And Only), jotka viettävät syntymäpäiväänsä 12.07.2012!

Kunnioitettavaan ikään ehtinyt Frida voi hyvin ja osallistuu mielellään metsälenkeille perheen muiden nelijalkaisten kanssa. Nuorempien juoksennellessa mummo kulkee omaa tahtiaan pysähtyen välillä nuuskuttelemaan mielenkiintoisia hajuja. Näkö ja kuulo ovat iän myötä heikentyneet ja vanhus nukkuu paljon. Ruoka maistuu erinomaisesti ja kerjäämisen taitokin on tallella. Portaiden nousu sujuu ripeästi, alastulo on hitaampaa. Innostuessaan mummo tekee pihalla pieniä juoksupyrähdyksiä. Etenemme koiravanhuksemme kanssa päivän kerrallaan ja iloitsemme siitä ajasta, jonka vielä saamme Fridan luonamme pitää.

Hyväkuntoinen ja reipas Elsa on vauhdikas ja virkeä veteraani, jonka vointi on erinomainen. Elsa hyppää reippaasti autoon ja juoksee kovaa vauhtia rusakon perään. Pirteää mummoa luullaan edelleen paljon ikäistään nuoremmaksi.
MEJÄ 01.07.2012 Siikalatva
Sara (B. Coriander):
VOI 1, 47 pistettä
- tuomari Ilkka Niemi, ohjaaja Jukka Välitalo

Koe järjestettiin MEJÄ-ylituomareiden koulutuspäivien yhteydessä lajin ylituomarien toimiessa koirien ohjaajina.
Terveystulokset 6/2012
Lucky (B. Tamarillo): Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet

Taas hienoja tuloksia, jotka olivat kuvanneen eläinlääkärin arvioiden mukaiset. Nyt on koko pentue kuvattu, kiitos kaikille omistajille koiriensa tutkituttamisesta!
Kansainvälinen näyttely 17.06.2012 Helsinki
Mango (B. Mango):
JUN/EH
- tuomari Bojan Matakovic, Kroatia

15 months old well sized bitch. Well proportioned head. Expression good for age. Correct front. Topline should be straighter. Needs a better movement.

Mango esiintyi hyvin ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään saaden mukavan arvostelun.
NOU 09.06.2012 Vehmaa
Ruuti (B. Papaya):
NOU 1
- tuomari Petri Tuominen, ohjaaja Elina Säteri

Ruuti suoritti ensiyrittämällä hyväksytysti noutajien taipumuskokeen mukavan arvostelun kera! Seuraavaksi kuono kohti metsästyskokeen alokasluokkaa.
Kaikkien rotujen näyttely 09.06.2012 Salo
Sylvi (B. Kiwi):
JUN/ERI-4
- tuomari Vera Smirnova, Viro

Erinomainen tyyppi, sopiva luusto ja koko. Kaunis narttumainen pää. Hyvä eturinta ja rintakehä. Vahva selkä. Riittävät etu- ja takakulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Vapaat liikkeet.

Sylvin ensimmäinen virallinen näyttely sujui hienosti!
PAKK 06.06.2012 Keminmaa
Sara (B. Coriander):
Hyväksytty, BH
- tuomari Kari Nuutinen, ohjaaja Riitta Heikkinen

Lämpimät onnittelut taitavalle ja monipuoliselle koirakolle! Ensiyrittämällä hieno tulos aivan uudessa lajissa!
Ryhmänäyttely 20.05.2012 Salo
Martta (B. Starling):
KÄY/ERI-1, SA, PN-1, SERT => FI MVA, ROP
- tuomari Marja Talvitie

Sivulta katsottuna erinomaiset liikkeet. Erittäin hyväntyyppinen. Erittäin hyvässä kunnossa. Hyvä pää, miellyttävä ilme. Rintalasta saisi olla pidempi. Riittävä etu, hyvät takakulmat. Erinomainen saukonhäntä. Todella hyvä karva.

Paljon onnea Kosken perheelle Martan valioitumisesta!
MEJÄ 20.05.2012 Kuhmo
Sara (B. Coriander):
VOI 1, 43 pistettä
- tuomari Arto Tiainen, ohjaaja Riitta Heikkinen

Saran koekausi alkoi hienosti.
Terveystulokset 5/2012
Ruuti (B. Papaya): Lonkat B/B, kyynärät 0/0

Taas mukavia tuloksia.
NOME-B 12.05.2012 Salo
Martta (B. Starling):
AVO 3
- tuomari Jyry Tuominen, ohjaaja Mikko KoskiDotti 28.11.2002 - 09.05.2012
Tänään saimme pysäyttävän suru-uutisen vain 9-vuotiaan Dotin (B. Merenque) poismenosta. Vielä eilen aamulla kaikki oli ollut kunnossa, mutta päivän kuluessa koira oli sairastunut. Eläinlääkärissä Dotilla todettiin laajalle levinnyt aggressiivinen munasarjasyöpä eikä mitään ollut tehtävissä. Lämmin osanottomme Kiesvaaran perheelle, joka aina piti Dotista hyvää huolta.TOKO 29.04.2012 Inkoo
Lempi (B. Sparrow):
ALO 1, 170,5 pistettä => kilpailuoikeus AVO-luokkaan
- tuomari Harri Laisi, ohjaaja Heidi Langheid

Paljon onnea hienosta tuloksesta!
Terveystulokset 4/2012
Nekku (B. Carambola): Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet
Mango (B. Mango): Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät terveet
Sylvi (B. Kiwi): Lonkat B/C, kyynärät 0/0, silmät terveet

Per Axelsonin arviot täsmäsivät jälleen ja tulokset olivat odotusten mukaisia. Sylvin toinen lonkkamalja oli harmillisesti hieman matala, mutta ei huolta, näillä nivelillä pärjää hyvin.
Terveystulokset 4/2012
Nesta (B. Pomelo): Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet
Telma (B. Cherimoya): Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet

Lisää hyviä uutisia, joita osasimme Per Axelsonin arvioiden perusteella odottaa.
Terveystulokset 4/2012
Onni (B. Pineapple): Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet

Kuvauksen suorittanut eläinlääkäri Per Axelson ja Kennelliiton arvostelija Annie Liman päätyivät samaan lopputulokseen. Olemme todella iloisia Onnin tuloksista!
Kreikan mytologia -pentue 13 vuotta
Lämpimät onnittelut 01.04.2012 syntymäpäiväänsä viettäville harmaakuonoisille pentuesisaruksille!Juusto-pentue 7 vuotta
Paljon onnea pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 17.03.2012!Mauste-pentue 6 vuotta
Lämpimät syntymäpäiväonnittelut koko porukalle 16.03.2012!Onni 1 vuotta
Sydämelliset onnittelut ihanalle Onni-pojallemme (B. Pineapple) 1-vuotissyntymäpäivän johdosta 06.03.2012! Paljon onnea myös Onnin pentuesisaruksille Luckylle, Mangolle, Nekulle, Nestalle, Ruutille, Sylville ja Telmalle!Martasta SSN:n Paras metsästyskoira 2011
Martta (B. Starling) sai 29.02.2012 Salon Seudun Noutajien kiertopalkinnon, joka jaettiin vuonna 2011 parhaiten menestyneelle metsästyskokeissa kilpailleelle noutajalle.Elsan kuulumiset 2/2012
Käytimme 10-vuotiaan Elsan (B. One And Only) terveystarkastuksessa. Oli mukava kuulla, että laboratoriokokeiden tulokset olivat normaalit ja sydän oli terve.Ryhmänäyttely 12.02.2012 Lohja
Onni (B. Pineapple):
JUN/ERI
- tuomari Arja Koskelo

Martta (B. Starling):
KÄY/ERI-2
- tuomari Arja Koskelo

Onni: Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunis pää, hyvät tassut. Riittävän syvä runko, leveyttä tarvitaan vielä lisää. Hyvä karvanlaatu. Toivoisin hieman voimakkaamman takapotkun. Miellyttävä kokonaisuus.

Onni esiintyi taas hyvin ja arvostelu oli mukavaa luettavaa. Kehä oli ison rodun koirille liian pieni.
Labradorinnoutajien erikoisnäyttely 04.02.2012 Lohja
Onni (B. Pineapple):
JUN/EH
- tuomari Susanna Wiles, Iso-Britannia

Nesta (B. Pomelo):
JUN/H
- tuomari Susanna Wiles, Iso-Britannia

Martta (B. Starling):
KÄY/ERI-1, SA, PN-4, SERT
- tuomari Richard Wiles, Iso-Britannia

Onni: Yellow of nice type with a beautiful head and expression. Strong neck, enough bone and neat feet. Would prefer a better turn of stifle. Strong hindquarters, topline a little sloping. Typical tail, movements need to tighten. Showed well.

Nesta: Black with a kind head and expression. Would like to see more bone and substance troughout. Good coat texture and well musculed hindquarters. Needs to strenghten behind. Enjoying his day.

Martta: Beautiful dark chocolate bitch. Lovely head and expression. Well constructed body. Good coat and condition. Very good ottertail. Wonderful mover. Well shown and presented.

Onni esiintyi ja käyttäytyi hienosti kehässä saaden hyvän arvostelun. Martta sai sertin, mikä oli upea saavutus, sillä näyttelyyn oli ilmoitettu 105 narttua!
Kansainvälinen näyttely 22.01.2012 Turku
Martta (B. Starling):
KÄY/ERI
- tuomari David Shields, Iso-Britannia
Alkuun